U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Chilipartjes moussaka-style

45 min bereidingstijd
20-25 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Gekruide Chilipartjes (450 g)
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 5 el olijfolie
  • ¼ tl gemalen kaneel
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 500 g rundergehakt
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 100 ml rode wijn
  • 500 ml passata (gezeefde tomaten)
  • 2 aubergines
  • 40 g roomboter
  • 25 g bloem
  • 450 ml volle melk
  • Nootmuskaat
  • 125 g geraspte jonge kaas
  • 2 el gezouten amandelen
  • 1 citroen
  • 2 takjes peterselie
  • Bakplaat met bakpapier, ovenschaal (18 x 24 cm), rasp

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Snipper de ui en hak 2 tenen knoflook fijn.
  • Verhit in een braadpan 2 eetlepels olijfolie. Fruit de ui met de fijngehakte knoflook, de kaneel en de oregano 1 minuut. Voeg het gehakt toe en bak het in 5 minuten rul en bruin.
  • Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 minuut. Schenk de wijn erbij. Voeg ook de passata toe en laat de gehaktsaus 30 minuten zachtjes koken tot een dikke vleessaus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd intussen de aubergines in plakjes van ½ cm dik. Leg ze op de bakplaat en besprenkel met 3 eetlepels olijfolie. Bestrooi met zout en peper. Rooster de aubergine in de voorverwarmde oven in 10 minuten goudbruin en gaar.
  • Smelt in een sauspan de boter. Voeg de bloem toe en bak 2 minuten mee zonder te kleuren. Schenk al kloppend met een garde de melk erbij. Klop tot een gladde en gebonden dikke saus. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Bedek de bodem van de ovenschaal met 1/3 van de aubergine. Verdeel er de helft van de gehaktsaus over. Verdeel er weer 1/3 van de aubergine over en schep de rest van de gehaktsaus erop. Dek af met de rest van de aubergine.
  • Schenk de bechamelsaus over de aubergine en bestrooi met de geraspte kaas. Steek de chilipartjes in de kaas.
  • Bak de moussaka 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, tot de chilipartjes goudbruin en gaar zijn.
  • Hak intussen de amandelen grof. Pers de resterende knoflook. Boen de citroen schoon en rasp 1 eetlepel van de gele schil. Hak de peterselie fijn. Meng de amandelen met de knoflook, de citroenrasp, de peterselie en zout naar smaak.
  • Neem de moussaka uit de oven en laat 5 minuten rusten. Bestrooi met het amandel-peterseliemengsel.
  • Moussaka is geen snelle maaltijd, maar elke minuut bereidingstijd waard. De chilipartjes met fris amandelpeterseliemengsel maken deze versie lekker pittig en geven een extra dimensie aan de bechamelsaus.
  • Tip: Liever met minder vlees? Vervang de helft van het gehakt door 250 gram champignons in plakjes of 250 gram linzen uit blik.
  • Tip: Maak terwijl de moussaka in de oven staat nog een frisse salade voor erbij.

Benodigd product

Benodigd product: Bistro Gekruide chilipartjes

Voedingswaarden per persoon

  • 825 kcal
  • 54 g vet waarvan 22 g verzadigd
  • 42 g koolhydraten
  • 36 g eiwit
  • 10 g vezels
  • 2,9 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen